Begeleiding individueel

Thuiszorg Samen Gezond is gespecialiseerd in begeleiding individueel thuis. Het kan zijn dat bepaalde dagelijkse activiteiten niet goed gaan in uw leven. Begeleiding individueel thuis, kan daar verandering in brengen. Samen met u wordt bekeken wat uw huidige situatie is, hoe dat beter kan en welke ondersteuning u daarvoor nodig heeft. De ondersteuning is gericht op het behouden, stabiliseren of vergroten van uw zelfredzaamheid.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor begeleiding individueel thuis, heeft u een indicatie of verwijzing nodig. Deze kunt u aanvragen bij het WMO-loket/zorgloket van uw gemeente. Naar aanleiding van uw aanvraag, komt een WMO-consulent bij u thuis om uw zorgvraag te inventariseren en te beoordelen. Dit gebeurt in een zogenaamd keukentafelgesprek (KTG). Tijdens dit gesprek bekijkt de WMO-consulent samen met u of u in aanmerking komt voor een indicatie begeleiding individueel vanuit de WMO. Wilt u weten hoe het werkt bij u in de gemeente? Neem dan contact op met het WMO-loket/zorgloket van uw gemeente. Zij kunnen u verder helpen. Als u een indicatie of verwijzing heeft betaald u altijd een eigen bijdrage. Wilt u meer weten over uw eigen bijdrage? Klik dan hier.

Gang van zaken bij begeleiding individueel thuis

Zodra de indicatie of verwijzing is verstrekt dan neemt onze leidinggevende contact met u op. In samenspraak met u worden uw wensen en behoefte doorgenomen en wordt er invulling gegeven aan de ondersteuning. De ondersteuning duurt zo lang als nodig en zo kort als het kan.

Begeleiding individueel wordt aangeboden bij u thuis. U ontvangt de ondersteuning van een vaste begeleider. Bij aanvang van de ondersteuning wordt er in samenspraak met u en de eventuele betrokkenen een zorgplan opgesteld. Er wordt samen met u gekeken wat u zelf kan, waar u nog tegen aan loopt en wat er nodig is om uw situatie te verbeteren. De ondersteuning is gericht op het behouden, stabiliseren of vergroten van uw zelfredzaamheid. Iedere zes maanden, indien nodig eerder, wordt de door u ontvangen ondersteuning met u en de betrokkenen geƫvalueerd. Tijdens deze evaluatie wordt het verloop doorgenomen en uw doelen gemonitord, om de ondersteuning waar nodig af te bouwen. De ondersteuning duurt zo lang als nodig en zo kort als het kan.

Wat wij voor u kunnen betekenen is afhankelijk van uw indicatie en uw persoonlijke omstandigheden. Hier maken wij gezamenlijk met u afspraken over.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons door gebruik te maken van het contactformulier op onze website. Wij bellen u na ontvangst van het contactformulier binnen 2 dagen terug. Ook kunt u ons telefonisch bereiken op tel: 06- 126 277 30.

Thuiszorg Samen Gezond levert begeleiding thuis in de in de gemeenten, Brummen, Arnhem, Duiven, Westervoort, Zevenaar, Doetinchem en Oude-IJsselstreek.